Випічка, без шкоди для організму
Зовсім не обов'язково відмовлятися від випічки, якщо дотримуватися здорового харчування. Можна собі дозволити будь-які ласощі, дотримуючись деяких рекомендацій. Наприклад, можна класти менше цукру або замінити його натуральним підсолоджувачем. В якості альтернативи пшеничній муці підійде цільнозерновий аналог. У будь-якому випадку можна завжди знизити жирність готової випічки.
Чим замінити солодке: здорова випічка
Джерела енергії необхідні для роботи мозку і м'язів. Однак надлишок солодощів негативно впливає на організм, відкладаючись у вигляді жирових запасів. Тому замість швидких вуглеводів з солодощів краще віддати перевагу складним, що містяться у фруктах і злаках.
Корисні речовини для випічки:
- замість цукру - підсолоджувачі, мед;
- для начинки підійде курага, яка зміцнює серце і судини, допомагає спалювати зайвий жир. Можна використовувати родзинки для нормалізації нервової системи. Фініки і чорнослив знімають втому, благотворно впливають на роботу кишечника;
- преміальний чорний шоколад - покращує розумову активність і піднімає настрій;
- пектин - відновлює структуру волосся і нігтів.
Для домашньої випічки можна використовувати горіхи, вівсяні пластівці. Приготовлені вироби на їх основі містять багато клітковини, необхідної для стимулювання процесу травлення, а також виведення шлаків з кишечника.
Горіхи багаті корисними жирами, білками, містять амінокислоти, необхідні для підтримки і зміцнення імунної системи. Можна покласти кілька ядер в пиріг, така випічка буде смачною, без шкоди для здоров'я. Існує безліч рецептів, де використовуються натуральні олії тощо.