Для здорового сніданку
Для підтримки організму в тонусі і збереження здоров'я важливо дотримуватися режиму харчування. Не можна відмовлятися від сніданку, обіду або вечері. Особливо ранковий прийом вважається основним в раціоні. Під час сніданку надходять необхідні мікроелементи, які допомагають підбадьоритися після пробудження і зарядитися енергією на цілий день.
Щоб сніданок приніс дійсно користь, на столі замість солодощів повинні бути присутніми страви, що містять складні вуглеводи, білки. Корисні горіхи, яйця, каші, фрукти. Можна побалувати себе плиткою чорного шоколаду.
Сніданок без зайвих калорій
З ранку добре наситить каша, гранола. Найголовніше - правильно приготувати кашу. Корисне блюдо включає крупу, воду, жменю горіхів або насіння. Їх краще додавати після того, коли каша вже в тарілці. Такий сніданок швидко засвоюється організмом, при цьому можна не переживати за калорії.
Продукти, які ідеально підходять для початку дня:
- Вівсянка - можна підсолодити кашу ложкою меду, додати сухофрукти, горіхи або ягоди.
- Зародки пшениці - пару столових ложок з ранку наситять організм добовою дозою вітаміну E і фолієвою кислотою.
- Банани - джерело здорових вуглеводів для довгого збереження почуття насичення. Високий вміст калію сприяє зниженню кров'яного тиску. Тому банани незамінні для людей з гіпертонією.
- Насіння льону багате клітковиною, Омега-3 жирних кислот. Досить ложки меленого насіння, щоб зарядитися енергією.
Крім цього, з ранку добре включити в раціон повільні вуглеводи. Тарілка пластівців з молоком забезпечить організм клітковиною на найближчі години. А ще - основою сніданку є вуглеводи. Так що можна сміливо налягати на висівки і цільнозернові продукти.