Кокосова олія - відмінна альтернатива вершковій або рослинній олії. Чудове доповнення до ваших улюблених напоїв і десертів, ідеально підходить для приготування шоколадних закусків і трюфелів. Цю олію можна використовувати не тільки на кухні, вона також є відмінним косметичним засобом! Підходить для зняття макіяжу, як засіб для догляду за волоссям або зволожуючий засіб для шкіри.

 

Виробництво

Олію кокоса отримують декількома способами. Переважно використовується холодний віджим.

М'якоть кокоса поміщають в спеціальний прес, де видавлюється олія. Макуху для повторного віджимання не беруть, а віддають на корм худобі або на приготування кокосового борошна.

Отримана натуральна кокосова олія є сирим продуктом, що відмінно підходить для сироїдів і вегетаріанців. Не варто плутати кокосову олію з пальмовою. Остання видобувається з олійних пальм.

Цінність продукту пояснюється унікальним складом, багатим на вітаміни, мікроелементи і жирні кислоти. Кокосове масло незамінний продукт на столі у того, хто дотримується збалансованого харчування. Сьогодні у продажу можна знайти рафінований і нерафінований продукт. Після кількох етапів очищення, така олія не має запаху, підходить для приготування страв і догляду за шкірою. Більш корисною вважається олія першого холодного віджиму.

Кокосова олія для різних цілей

Особливістю і відмінністю від інших рослинних олій, є її консистенція. Тверда структура зберігається при кімнатній температурі, проте при нагріванні стає рідшою. Тому кокосова олія може стати альтернативою вершкового аналога. Страви з її додаванням виходять смачними і менш калорійними.

Важливою особливістю кокосової олії є її здатність перетворюватися в енергію, не відкладаючись у вигляді жиру. За цю властивість її люблять і вживають ті, хто бажає позбавитися від зайвих кілограмів. Регулярне вживання можна починати з однієї чайної ложки в день, поступово збільшуючи дозу до 5 чайних ложок.

Крім цього, олія має широкий спектр використання:

  • для зміцнення імунітету;
  • зменшує ризик розвитку діабету;
  • пригнічує тягу до солодкого;
  • покращує травлення.

Щоб захисні функції організму не слабшали, включайте в щоденний раціон кокосову олію.

Застосування

Кокосову олію активно використовують в медицині і косметології. З неї роблять різні засоби для волосся, тіла, особи і навіть засоби для засмаги. Вживають її в їжу, наприклад, для смаження їжі.

Корисні властивості

Олія кокоса має безліч корисних властивостей.

  • Вона живить і омолоджує організм, регулює процеси серцевої і нервової діяльності, має протизапальні, антибактеріальні та антимікробні властивості, благотворно впливає на травну, опорно-рухову, покривну системи.

 

Протипоказання

Олія кокоса приносить більше користі, ніж шкоди. При розумному споживанні це відмінний натуральний продукт. У день рекомендують не більше 3 ложок. У великих кількостях вона може викликати роздратування шлунково-кишкового тракту.

У рідкісних випадках зустрічається індивідуальна непереносимість.



Кокосова олія МСТ 500 мл Vivio

Кокосова олія МСТ 500 мл Vivio

Виробник:Vivio
Країна походження:Індія
Кокосова паста (урбеч)

Кокосова паста (урбеч)

Виробник:GreenFood
Країна походження:Індонезія
Органічна кокосова паста БІО (кокосовий мус) 280 г Vivio

Органічна кокосова паста БІО (кокосовий мус) 280 г Vivio

Виробник:Vivio
Країна походження:Філіппіни
Кокосова олія рафінована 900мл Vivio

Кокосова олія рафінована 900мл Vivio

Виробник:Vivio
Країна походження:Індонезія
Органічна кокосова олія 900мл Extra Virgin Vivio
Хіт

Органічна кокосова олія 900мл Extra Virgin Vivio

Виробник:Vivio
Країна походження:Індонезія
Кокосова олія нерафінована Extra Virgin 900 мл Brat

Кокосова олія нерафінована Extra Virgin 900 мл Brat

Виробник:Brat
Країна походження:Індонезія
Кокосова олія нерафінована Extra Virgin

Кокосова олія нерафінована Extra Virgin

Виробник:GreenFood
Країна походження:Індонезія
Показано з 1 по 7 із 7 (всього сторінок: 1)