Сіль, мінерали
Регулярне виконання фізичних навантажень разом з правильним харчуванням - запорука міцного здоров'я і відмінного самопочуття. Сьогодні все більше людей стають прихильниками здорового способу життя. Тому контролюють кількість надходжених в організм мікроелементів і калорій. Одне з найчастіших питань, яке виникає у багатьох, яку сіль краще вибрати?
Види і особливості солі
Перш, ніж купувати даний продукт, необхідно вивчити корисні властивості. Адже сьогодні на полицях представлено безліч видів солі, що можна розгубитися:
- Кухонна сіль - без аромату, дешевша. Мінусом є відсутність корисних мінералів у складі.
- Морська - може містити важкі метали.
- Кельтська - грубої структури, характерного сірого кольору, грубозерниста, може бути трохи волога. У складі багато мінералів. Підходить для приготування м'ясних страв.
- Гімалайський - грубозернистий різновид, має червоний, чорний колір. Відтінок отримала завдяки мінералам. Багатий склад мікроелементів, тому варто додавати в будь-які страви.
Однією з найкорисніших вважається гімалайська сіль. У складі міститься залізо, калію хлорид, магній і цинк. Застосовується для звичайного готування, а також солінь. Надає неповторного смаку і аромату готовим виробам.
Повністю відмовлятися від вживання солі не рекомендується. Її дефіцит в організмі може спровокувати різні хвороби. Єдине, потрібно стежити за нормою. Тим, хто піклується про своє здоров'я, варто намагатися використовувати більш корисний варіант - гімалайську сіль. Вона зміцнює кістки, зменшує ознаки старіння.