Рослинне молоко
Останнім часом спостерігається затребуваність рослинного молока. Прихильники здорового способу життя вибирають замість традиційного коров'ячого аналога - рисове, мигдальне, кокосове або соєве молоко. Такий вибір пояснюється його корисними властивостями і смаковими якостями. У такий продукт можна додавати фрукти і спеції, і отримати готовий ароматний напій.
Різноманітність і користь рослинного молока
Великий вибір рослинного молока на полицях магазинів ставить споживача в скрутне становище. Багато вперше чують про продукт, інші губляться у виборі. Перед покупкою варто ознайомитися з видами молочного продукту:
- Кокосове молоко. Вважається одним з корисних рослинних Суперфудів завдяки своїм складом. Продукт ідеальний для дієтичного харчування, для оздоровлення та підтримки людей з цукровим діабетом. Також ефективно справляється з вірусними інфекціями.
- Рисове і вівсяне (багате на білок). Ці види напоїв майже не мають смаку. Можна поєднувати їх з фруктами і ягодами.
- Соєве молоко. Містить багато білка, але є сильним алергеном. Характерний виражений смак бобів.
- Мигдальне. Має приємний смак і невелику солодкістю, кремової текстури.
З кожним роком альтернатив коров'ячого молока стає все більше. Пробуйте різні смаки, додавайте в каші, смузі або пийте окремо. Користь є у всіх різновидах рослинного молока. Деякі види просто необхідні при правильному харчуванні. Щоб збагатити свій раціон, краще поєднувати або чергувати різні види рослинного молока.