Кокосова стружка
Продукт корисний і калорійний, часто застосовується для очищення організму від шлаків. Але все ж кокосову стружку більше використовують в кулінарії для прикрас тортів і кексів. Також може бути основним компонентом різних страв. Особливо відмінно поєднується з сухофруктами і горіхами натуральна висушена м'якоть кокоса.
Продукт покращує роботу травлення, зміцнює імунітет, має антиоксидантну властивість. У м'якоті кокоса міститься багато мікроелементів, завдяки яким можна швидко відновити свої сили і поліпшити зір.
Навіть після насичення водою, кокосова стружка зберігає свою пористу структуру. Що пояснює її здатність очищати кишечник. Завдяки унікальному складу кокосової м'якоті вона сприяє профілактиці різних хвороб серця.
Поживний продукт містить до 65% кокосової олії, про користь якої відомо ще з давніх часів. Це один з найбільш корисних жирів, необхідних організму. Продукт багатий корисним складом:
- велика кількість вітамінів В, С і Е, фосфору, кальцію, заліза, міді;
- наявність лауринової кислоти стабілізує холестерин в крові;
- клітковина стабілізує функції шлунково-кишкового тракту.
Найбільш зручна для випічки стружка середнього розміру. Додаючи кокосову стружку в смузі і десерти, вони придбають приємний аромат кокоса. Ідеально підходить до страв здорового раціону. Можна додавати не тільки до солодких виробів, але і в другі страви і коктейлі. Для різноманітності і користі меню, можна додати трохи кокосової стружки вранці в кашу або мюслі.