Ягоди годжі
Додавання в раціон більше корисних продуктів не тільки дарує відчуття насолоди від їжі, але і благотворно впливає на весь організм. Серед таких джерел вітамінів особливе місце займають ягоди годжі. На вигляд це яскраво-червоні плоди, які мають солодкувато-кислий смак, а в сухому вигляді нагадують родзинки. Виростають вони на сході китайської провінції, тому увібрали в себе цілющі властивості Тибету.
Ягоди годжі: багате вітамінне джерело
Продукт містить вітаміни групи А, С, багато заліза, цинку, антиоксидантів і амінокислот. У ягодах в 10 разів більше вітаміну С, ніж у цитрусових. Тому варто регулярно з'їдати хоча б жменьку для зміцнення імунітету. Також корисний продукт допомагає відновити м'язи після інтенсивних занять спортом.
Суперфуд зазвичай продається в сушеному вигляді, в якому його і приймають. Завдяки наявності клітковини, він легко засвоюється і є низькокалорійним. Щоб збалансовано харчуватися, не варто відмовляти собі в задоволенні, включивши ягоди годжі в блюда. Адже таке щедре джерело вітамінів має ряд корисних властивостей:
- захист від вірусних інфекцій, підвищення імунітету;
- відмінно допомагають в схудненні - забезпечують ситість на довгий час. Можна використовувати в якості легкого перекусу, додавати в салати, їсти на сніданок;
- благотворно впливають на зір.
Регулярний прийом соку з ягід нормалізує сон, усуває тривожність. Додавши Суперфуд в кашу, можна зарядитися енергією на весь день. В цілому - поліпшується самопочуття, організм отримує необхідний запас цінних речовин.
Використання в готуванні
Ягоди можна додавати в салати, йогурти, вживати окремо. З них виходить смачний напій. Також ягоди годжі дають цікавий смак при додаванні їх в м'ясо. Для тих, хто в пошуках нових поживних добавок, ягоди годжі - відмінна знахідка.