Кероб
Тим, хто любить солодощі, але дотримується здорового харчування, варто звернути увагу на корисний продукт - кероб. Володіє натуральністю, не вимагає додавання цукру під час приготування. Отримують шляхом висушування м'якоті плодів вічнозеленого ріжкового дерева, що містить близько 40% вуглеводів.
Зовнішня схожість бобів нагадує стручкову квасолю. Витягнутої форми, всередині знаходиться м'якоть і кісточки. У сирому вигляді плоди характеризуються терпким смаком, після висушування володіють приємними солодкими властивостями. Після обробки, готовий продукт нагадує напій какао з молоком.
Корисне застосування
Виробники пропонують кілька різновидів даного продукту. Регулярне вживання будь-якого з видів забезпечує зниження рівня холестерину в організмі.
Корисні властивості керобу дозволяють називати його Суперфудом, який рекомендований дорослим і дітям. Готовий напій заспокоює, тому часто використовується для позбавлення від стресу.
Буває таких видів:
- Сирої консистенції - використовується в харчовій промисловості як натуральний підсолоджувач. Має солодкий смак, присутні легкі шоколадні нотки.
- Продукт термічної обробки - яскраво виражений шоколадний або карамельний смак, темного кольору. Буває слабкого та середнього прожарювання.
Після термічної обробки кероб стає менш солодким, оскільки зменшується в його складі кількість натуральних цукрів. Зазвичай його застосовують для приготування напоїв або в якості підсолоджувача. Продукт відрізняється багатим складом: жирами, білками, глютеном, групою вітамінів Р, Е, В і фосфором. Завдяки унікальному складу ефективно виводить накопичені шлаки з організму, нормалізує роботу шлунка і кишечника.