Горіхи сирі
Правильне харчування сприяє своєчасному поповненню дефіциту необхідних речовин організму. Тому в щоденний раціон потрібно включати натуральні продукти з корисними властивостями. До числа яких відносяться горіхи, багаті вітамінно-мінеральним комплексом, білками і жирами. Їх часто використовують в дієтичному харчуванні, вони незамінні для вегетаріанців, та і просто смачні ласощі на нашому столі.
Різновиди горіхів
Існує безліч горіхів, які ростуть в різних куточках планети. Кожен їх вид має унікальні властивості і цінність. Корисні горіхи сирими, але також їх часто обсмажують, додають в салати, десерти і легкі закуски. Основні види:
- Фундук - зміцнює імунітет, поліпшує обмін речовин і роботу мозку. Добре допомагають боротися з варикозною хворобою маслянисті відвари.
- Кешью - горіхи мають ніжний аромат, багаті залізом. Застосовується для приготування напоїв, соусів, джемів, десертів. Використовуються як антисептик і противірусний засіб.
- Волоський горіх - виходить ароматне і смачне масло, в складі якого омега-3 жирні кислоти. Містять солі цинку і міді.
- Мигдаль популярний серед споживачів різних вікових груп. Позитивно впливає на щитовидну залозу, нормалізує гормональні збої. Використовується в дієтичному харчуванні, оскільки містить фермент, що сприяє швидкому переварюванню крохмальної їжі.
Корисно знати
Горіхи в сирому вигляді містять корисні жирні кислоти, які необхідні організму. При цьому в них міститься мало крохмалю і води. Завдяки такому складу горіхи нам необхідні для правильної роботи мозку, підтримки стану шкіри і волосся. Незважаючи на висококалорійні продукти, вони важливі в системі здорового харчування, адже багаті баластними елементами, необхідними для нормального функціонування кишечника.