Для приготування шоколаду
Багато любителів шоколадних ласощів не раз задавалися питанням, які натуральні інгредієнти можна використовувати для створення продукту. Більшість не знає про корисні властивості какао, а також що підійде в якості альтернативи жирним компонентам. До того ж хочеться, щоб шоколад був смачним, при цьому містивши мінімум калорій.
Корисні компоненти для шоколадних шедеврів
Купуючи плитку шоколаду в магазині, варто пам'ятати, що не завжди в ній міститься натуральне какао. Найчастіше його замінюють шкідливими аналогами, тому користь від таких солодощів зводиться до мінімуму. А для ласунів, прихильників правильного харчування, важлива низька калорійність і натуральність продуктів.
Чим можна замінити шкідливі інгредієнти:
- натуральні какао боби;
- кероб;
- кокосове молоко, стружка;
- сухофрукти,
- горіхи: фундук, кешью, волоські, мигдаль;
- сушені ягоди.
Для часткового замінника цукру використовують декстрозу, натуральний сироп. Ці речовини зменшують солодкий смак, підходять для приготування дієтичного шоколаду. Смако-ароматичні властивості шоколаду допомагають формувати ванілін, олія касії, ефірні масла мигдалю, кориця.
У шоколад можна додати какао масло. Завдяки його консистенції і складу, готовий продукт отримає приємний аромат. Якщо використовувати кероб, він додає шоколаду солодкуватого смаку, при цьому він низькокалорійний і володіє цінними мінералами і вітамінами. Це відмінна альтернатива какао-порошку.
Додатковою сировиною та добавками можуть бути горіхи, рослинне молоко, сухофрукти, ароматичні та смакові добавки. Додаючи ці натуральні компоненти, можна з легкістю в домашніх умовах приготувати справжній корисний шоколад. У ньому не буде шкідливих компонентів, можна їсти навіть алергікам.