Добавки, агар, пектин
Завдяки спеціальним харчовим добавкам, сьогодні кулінарні можливості не обмежені. Для приготування вишуканих страв використовують агар, желатин, пектин. Компоненти органічного походження сприяють загущенню продуктів. Більшість десертів, холодних закусок, фруктових желе, соусів, готують з додаванням цих інгредієнтів.
Особливості та застосування
Виробники пропонують різноманітність товарів, які ви знайдете в нашому каталозі. Великий асортимент продукції представлений порошковими і листовими різновидами. Перед покупкою варто ознайомитися з основними характеристиками харчових добавок.
Цінність агар-агар
Замінник желатину рослинного походження отримують з бурих і червоних водоростей. Після переробки інгредієнт готовий до вживання. Він затребуваний і популярний серед прихильників здорового харчування, а також незамінний в раціоні вегетаріанців.
Додаючи його до страв, можна не переживати про зайві кілограми. Також його часто включають до складу товарів для схуднення, адже він дає відчуття насичення. Корисний цей компонент для нормалізації кишкового тракту і шлунка.
Пектин
Добавка є очищеним вуглеводом, який вилучений з овочів і фруктів. Володіє рядом властивостей, застосовується в якості згущувача, освітлювача, стабілізатора. Користується попитом яблучний і цитрусовий пектин. Завдяки унікальним властивостям, використовується в кулінарії. Додається в молочні продукти, різні соуси, дієтичні тістечка.
Дана продукція надає корисну дію на організм, виводячи надлишок холестерину, створює енергетичний запас, нормалізує мікрофлору кишечника. У процесі приготування заготовку змішують з водою.