Борошно і макуха
Цінні джерела рослинної клітковини і вітамінів можна знайти в різних видах борошна, виготовлених з макухи насіння. Продукти багаті поживними речовинами, легко засвоюються організмом. Для отримання сухої субстанції, макуху попередньо знежирюють. В такому борошні містяться цілющі речовини, тому можна додавати в різні страви. Також використовують як самостійний засіб для оздоровлення організму.
Поживне соєве борошно
Багате на рослинний білок, групою вітамінів. Користується попитом серед вегетаріанців і сироїдів. Соєве борошно додають при випіканні хлібобулочних виробів, що зменшує їх калорійність. Може використовуватися замість пшеничного аналога або стати альтернативою яйцям.
До ще однієї переваги соєвого борошна можна віднести те, що воно є рослинним протеїном для вегетаріанців, спортсменів. Продукт сприяє швидкому зростанню м'язової маси, корисний для коригування дієти при схудненні.
Борошно з льняного насіння
Не менш корисне завдяки великому вмісту клітковини, фітогормонів, омега-3 жирних кислот. Додаючи в їжу дане борошно, сповільнюються процеси старіння. Також лляний порошок визнаний засобом від гастриту. При замочуванні інгредієнта виділяється слиз, яка м'яко обволікає стінки шлунка.
Для тих, хто хоче нормалізувати роботу травлення, варто звернути увагу на лляне борошно і вживати його регулярно в стравах на сніданки. Борошно не має запаху, тому підходить для випічки і інших страв раціону. Таким чином досягається зниження калорійності меню.