Тахіні, масло Гхі
Кунжутна паста або Тахіні, є корисним і смачним продуктом. Її отримують шляхом перемелювання насіння кунжуту. Часто використовується в традиційній східній кухні. Однак сьогодні популярна серед прихильників збалансованого харчування. Містить безліч жирних кислот, мінеральних речовин і вітаміну В. Включивши в щоденний раціон, помітно поліпшується стан волосся, шкіра виглядає свіжо з натуральним відтінком.
Ще один продукт, який користується попитом - топлене масло Гхі. Крім того, що це смачні ласощі, його можна зберігати тривалий час. Володіє однорідною консистенцією, з вигляду нагадує арахісове масло.
Додавання Тахіні в раціон
Завдяки високому вмісту магнію в кунжутній пасті, гіпертонікам варто регулярно вживати продукт для нормалізації артеріального тиску. Також Тахіні рекомендована для профілактики атеросклерозу людям похилого віку.
Паста використовується як основний компонент класичного рецепту хуммуса. Цю закуску рекомендують дієтологами як корисне джерело кунжуту. У блюдо додають паприку, часник, кунжут, оливкову олію і лимонний сік. Тахіні може стати улюбленим продуктом на вашому столі і урізноманітнити раціон.
Як застосовувати масло Гхі
Смачний і ароматний продукт часто використовується в кулінарії. В одній ст. л. масла Гхі міститься багато вітаміну групи A, Е. Також до складу входить лінолева кислота 5%. Перевагою масла є відсутність лактози, тому ним можна замінити вершковий аналог. В процесі виготовлення з Гхі видаляють небажані компоненти, які можуть навантажувати печінку. Продукт ідеальний для здорового харчування, для додавання його в каші і салати.