Кокосовий цукор
Останнім часом серед підсолоджувачів популярністю користується кокосовий цукор. Йому віддають перевагу не тільки прихильники правильного харчування. Виробляють продукт з пальмових суцвіть. Після невеликого надрізу плода, отримують нектар, що стікає в спеціальні ємності. Сік залишають під впливом сонячних променів до тих пір, поки не випарується вода. Для прискорення процесу загустіння, масу добре перемішують.
Види кокосового цукру
Володіє солодкуватим смаком з легким ароматом карамелі, горіхів і кокоса. Залежно від технології виробництва і часу збору врожаю, може мати більш виражений і насичений смак. Буває світло-коричневого або темно-коричневого відтінку.
У продажу зустрічається кокосовий цукор в таких різновидах:
- кремоподібний склад;
- розсипчастий продукт;
- гранули;
- брикети.
На відміну від звичайного цукру, в кокосовому солодкому продукті міститься безліч поживних елементів. Це і вітамін С, поліфеноли, амінокислоти, калій, фосфор, залізо і натрій. У його складі 80% сахарози, глюкози 20%.
Корисний раціон з кокосовим цукром
Використання натуральних підсолоджувачів в харчуванні дає хороші результати. Тому тим, хто хоче схуднути і підтримувати форму, варто включити в раціон кокосовий цукор. Звичайно, слід вживати його в помірній кількості, так як рівень фруктози в ньому занадто високий. Для ласунів цукор з кокосової пальми стане справжнім корисним порятунком.
Застосування кокосового цукру в приготуванні страв також порадує приємним смаком. Він підходить для десертів, випічки. Цікаві смакові якості розкриваються при додаванні його в каву. Завдяки особливому аромату, смак перевірених рецептів може бути зовсім іншим.