Шоколад з кероба
Солодкий продукт з кероба є альтернативою звичайному шоколаду. Зовні він нічим не відрізняється, хіба що дрібними крупинками, при цьому низькокалорійний. У числі корисних властивостей продукту натуральність і власна солодкість. Для людей, які не можуть за станом здоров'я вживати в їжу продукти з кофеїном і цукром, шоколад з кероба подарує справжню насолоду.
Корисні шоколадні ласощі на основі керобу
Основною перевагою такого продукту є мінімальний вміст жирів, відсутність кофеїну. Сприятливий вплив ріжкового плода на здоров'я полягає в наступному:
- поліпшення загального самопочуття, підняття настрою;
- має противірусний, антибактеріальний ефект;
- нормалізує обмін речовин;
- виводить токсини з організму;
- підтримує артеріальний тиск на оптимальному рівні.
Шоколад на основі кероба в помірних кількостях не заподіє шкоди діабетикам і вагітним жінкам. Також його можуть включати в раціон ті, хто схильний до алергічної реакції. Продукт безпечний, навпаки легко засвоюється і позитивно впливає на життєво важливі функції.
Правильний вибір і зберігання
При покупці шоколаду з кероба, необхідно звертати увагу на такі моменти:
- приємний шоколадний аромат продукту з легкою гіркуватістю;
- насичений коричневий відтінок;
- щільно закрита упаковка, без пошкоджень.
Якщо шоколад не відразу вживається, краще зберігає його в закритій упаковці в темному місці або холодильнику. Так він збереже довго корисні властивості. Продукт цінується в дієтології, так як допомагає підтримувати фігуру завдяки корисному складу. «Безпечний» шоколад, так його ще називають, оскільки в складі немає речовин, що викликають залежність.