Трав'яні чаї
Популярність і асортимент чаю збільшується з кожним днем. Напій цінують за смакові якості і за властивість тамувати спрагу. Однією з корисних його різновидів є трав'яні чаї. До складу такого продукту можуть входити кілька лікарських рослин. Кожен трав'яний чай сприяє профілактиці і лікуванню захворювань, а також благотворно впливає на загальне самопочуття.
Різновиди трав'яних чаїв
Сьогодні виробляється чимало чаїв, які відмінно тонізують, допомагають в профілактичних цілях при вірусах. Деякі містять лікарські трави з додаванням шматочків фруктів. Для зміцнення здоров'я, краще вибирати трав'яний чай, що складається з лікарських рослин.
Різноманітність асортименту:
- Моночай - містить одну лікарську рослину, наприклад, ромашку або липовий цвіт.
- На основі зеленого або чорного чаю. Популярні зелене листя з додаванням м'яти і меліси.
- Трав'яні збори - складаються з двох і більше лікарських рослин. Такі напої називають ще мультивітамінними чаями.
Є трав'яні чаї з імуностимуляторами. У складі присутня ехінацея, материнка, елеутерокок. Такі напої підвищують імунітет, діють як протизастудний засіб. Популярний чай з рясту, який володіє широким спектром корисних компонентів. Рослина містить полефінолове з'єднання, яке запобігає онкологічним захворюванням і скупчення холестерину.
Як заварювати трав'яний чай
Щоб отримати дійсно смачний і корисний напій, для заварювання трав'яного чаю підійде фарфоровий чайник, так як він утримує потрібну температуру напою. Заварюють 1,5 чайної ложки трав'яної суміші на чашку води крутим окропом, витримуючи протягом 10-15 хвилин. Пити рекомендується свіжим.