Кокосова мука
Масовий інтерес до кокосового борошна обумовлений його корисним складом, адже багато хто хоче харчуватися тільки якісними продуктами. Вважається одним з ефективних засобів для поліпшення обміну речовин завдяки вмісту клітковини. Кокосова мука по собі солодка, тому при додаванні її в страви варто зменшити кількість цукру. Якщо вам хочеться харчуватися правильно, можна замінити звичайну пшеничну муку на кокосове борошно.
Смакові якості кокосового борошна
Через легкий, ненав'язливий смак кокоса, продукт завоював популярність. При своїй солодкуватості, мука не терпка, що дозволяє використовувати продукт в випічці, десертах, а також м'ясних стравах.
У кокосовій муці міститься безліч насичених жирних кислот. При цьому в ній мало калорій на відміну від олії та інших продуктів з м'якоті кокоса. Завдяки наявності грубої текстури, позитивно впливає на травлення.
Корисні властивості:
- нормалізує обмін речовин;
- зміцнює імунну систему;
- корисна для зору;
- покращує стан шкіри і волосся.
Крім цього, інгредієнт допомагає при профілактиці серцево-судинних захворювань, сприяє зміцненню імунітету. Додаючи кокосове борошно у фруктові киселі, каші, різні салати, можна поліпшити смакові якості і поживну цінність страв.
Кокосова мука вважається щедрим джерелом рослинної клітковини, що сприяє здоровому травленню. Зміст мінералів і вітамінів знижує ризик серцевих хвороб, має антиоксидантні властивості. М'яка структура продукту підходить для приготування різних страв.